MagLOCK, de ‘missing link’ tussen flats & klikpedalen?

Als het gaat om de flats vs. clipless discussie zijn er net zo veel meningen als dat er mountainbikers zijn. De discipline maakt niks uit; zo er zijn xc rijders die zweren bij flats en downhillers die nooit anders dan clipless willen rijden.

Nu lijkt er dan een echte tussenvorm te komen. Nee, we hebben het niet over platformpedalen waar je in kunt klikken, of pedalen die aan één kant platform zijn en aan de andere kant platform. We hebben het over een echte tussenvorm.

Flatpedals waar je niet hoeft in te klikken, maar waar je wel vast zit. Hoe dan? Het antwoord is zo simpel, dat je je afvraagt waarom daar nog niet eerder een fabrikant mee is gekomen: Magneten!

Kickstarte project MagLOCK maakt platformpedalen met in het midden een aanpasbaar aantal magneten. Het schoenplaatje is compatible met iedere spd schoen, dus zeker voor de clipless rijders is het een aanpassing van niks om een keer te proberen.

Wij hopen in ieder geval dat dit project zijn doelstelling haalt en dat we binnenkort een echte test met deze pedalen kunnen doen.

Op deze pagina kun je meer lezen en/of het project steunen.

Oh, en hier nog een videootje:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *